DOTZ LimeRock: compacte auto's

In de huidige autobranche zien we een toenemende vraag naar compactere en zuinigere auto’s. Fabrikanten van lichtmetalen velgen moeten zich meebewegen in deze transitie. We willen onze auto’s compacter en zuiniger, maar nog steeds mooi en met een hoog rijgenot. Ook de compacte auto is een auto om trots op te zijn. Smart & beautiful is the full package!

De transitie: Waar dient een velgenfabrikant rekening mee te houden?
Compacte auto’s vragen om eigen technische specificaties als het aankomt op velgen. Neem bijvoorbeeld de aansluiting: Bij compacte auto’s is die vaak 4-gaats in plaats van 5-gaats. Een ogenschijnlijk klein detail dat qua vormgeving soms verregaande gevolgen heeft. Wat je liever niet wilt is een design dat geweldig oogt met 5 gaten, maar in 4-gaats uitvoering enorm tegenvalt doordat de gaten op andere plaatsen zitten. De boutgaten in een wiel dienen harmonieus in het velgontwerp te zijn opgenomen. 

Nieuw: DOTZ LimeRock. De ideale velg voor het compacte segment.
DOTZ volgt de ontwikkelingen in de markt uiteraard nauwlettend en heeft speciaal voor het compacte autosegment de nieuwe DOTZ LimeRock ontwikkeld. Van begin af aan ontworpen puur als 4-gaats design en bovendien "weight-reduced". Deze gewichtsoptimalisatie past bij de trend om auto’s lichter te maken en komt ook de rijeigenschappen ten goede. DOTZ is er ook in geslaagd om het hart van het cross-spoke design zo compact mogelijk te houden, zodat het spaakontwerp volledig tot zijn recht komt.

De DOTZ LimeRock is beschikbaar voor een breed scala aan automodellen zoals onder andere FIAT 500, Opel Corsa, Ford Fiesta & Fiesta ST, Renault Clio, Citroën C3 en DS3. Bij deze voorbeelden is er tevens sprake van een ECE certificering, wat betekent dat de technische eigenschappen van de velgen 100% identiek zijn aan de originele fabrieksvelgen. Dit betekent concreet dat de offset (ET) en de boutgaten exact hetzelfde zijn, enkel het velgdesign is verschillend.