Alcar

ALCAR Groep

DE ALCAR GROEP IS EUROPEES MARKTLEIDER VOOR LICHTMETALEN EN STALEN WIELEN

ALCAR is een internationaal actieve industriële en commerciële groep die haar strategische focus legt op stalen en lichtmetalen velgen. De ALCAR Groep is ook marktleider in de Europese aftermarket sector voor wielen voor personenauto's. De belangrijkste bedrijfsactiviteiten van de groep zijn gericht op de groothandel op nationaal en internationaal niveau, de fabricage van stalen en lichtmetalen velgen en de distributie van bandenspanningscontrolesystemen (TPMS) en Complete Sets. Het netwerk van ALCAR bestaat uit meer dan 29 bedrijven in 16 Europese landen, waarbij in totaal meer dan 780 medewerkers werkzaam zijn. In totaal omvat de wereldwijde afzet van de eigen merken zo'n 5,5 miljoen wielen per jaar.

Het hoofdkantoor van de ALCAR groep is gevestigd in Hirtenberg, ongeveer 35km ten zuiden van Wenen.

De merken van de ALCAR groep

De ALCAR groep biedt stalen en lichtmetalen wielen aan onder de volgende merken:

AEZ - Design wielen voor het premium segment.
DOTZ - Design wielen voor het sportieve segment & trendsetters. 
DEZENT - Allround kwaliteitsmerk met een breed assortiment voor elk type auto.

ALCAR STAHLRAD - Stalen wielen die volledig identiek zijn aan originele kwaliteit.
ALCAR HYBRIDRAD - Het prijsniveau van een stalen wiel gecombineerd met de uitstraling van een lichtmetalen wiel.

ALCAR combineert design & ontwikkeling, state-of-the-art productie, marketing en sales binnen een groep van organisaties.

De sterke punten van ALCAR zijn het snel kunnen inspelen op veranderingen in de markt, de ontwikkeling van klantgeoriënteerde ideëen en innovatief design. Met een compleet assortiment wielen voor personenwagens en SUV / Off-Road wagens dekt ALCAR alle doelgroepen.

Lichtmetalen wielen
ALCAR staat voor kwaliteit en is door de jaren heen blijven investeren in kwaliteit. Begin 2005 is het grootste bouwproject in de geschiedenis van het bedrijf voltooid: De hypermoderne ALCAR fabriek in het Duitse Neuenrade waar meer dan 1,2 miljoen lichtmetalen wielen produceren op een oppervlak van 14.000m2.

Stalen wielen
Aan het begin van de winter is de beschikbaarheid van stalen wielen het grootst. In magazijnen in Europa zijn ongeveer 2,5 miljoen stalen wielen opgeslagen voor het winterseizoen om deze op zo'n korte mogelijke termijn uit te kunnen leveren. De stalen wielen komen van ALCAR Ruote SA, de eigen fabriek van de ALCAR groep in Zwitserland, aangevuld met productie bij gerenommeerde partners zoals Maxion Wheels (de grootste stalen wielen producent ter wereld).

TPMS
De invoering van de TPMS wetgeving in november 2014, waarbij voor alle nieuw verkochte auto's een verplichting geldt voor een bandenspanningscontrole systeem, heeft nieuwe uitdagingen in de banden- en wielenbranche gebracht. ALCAR heeft dit al zeer vroeg zien aankomen en heeft zich tot doel gesteld dat TPMS nooit een obstakel mag zijn bij de verkoop van wielen. ALCAR biedt daarom een compleet TPMS programma aan met kwaliteitsproducten en goede informatievoorziening, waarmee TPMS voor iedereen makkelijker wordt gemaakt.

106749

Steel wheel ProductionSTEEL WHEEL PRODUCTION SITE
ALCAR Ruote SA, CH


ALLOY WHEEL PRODUCTION SITES
ALCAR Leichtmetallräder Production, DE (twee locaties)


SALES- AND DISTRIBUTION NETWORK

 • ALCAR HERINGRAD GmbH, AT
 • OCL BRORSSONS AB, SE
 • ALCAR BOHEMIA S.R.O., CZ
 • ALCAR DANMARK A/S, DK
 • ALCAR HUNGÁRIA KFT., HU
 • Gumi-Profi Team KFT., HU
 • ALCAR WHEELBASE ROMANIA SRL, RO
 • ALCAR DEUTSCHLAND GmbH, DE
 • ALCAR BENELUX B.V., NL & BE
 • ALCAR POLSKA SP.Z.O.O., PL
 • RC SPORT ALCAR FRANCE SARL, FR
 • ALCAR ITALIA S.R.L., IT
 • ALCAR SLOVAKIA S.R.O., SK
 • ALCAR FINLAND OY, FI, LU
 • DBV Würzburg GmbH, DE