ALCAR TPMS Top Banner

TPMS voor Truck, Trailer & Bus

Montage video ALCAR SENSOR HD   

ALCAR TECH600

Eén sensor. Eén tool. Super simpel.

Voor bestaande ALCAR TECH600 tools is een software upgrade beschikbaar. Na aanschaf van deze “truck” upgrade kan de TECH600 ook truck sensoren programmeren. Ook het maken van een kloon van de bestaande OE sensor is dan mogelijk.

 

De ALCAR TPMS-configurator biedt de perfecte ondersteuning voor uw TPMS zaken. De configurator zet alle sensorgerelateerde informatie overzichtelijk en gedetailleerd op een rij. U kunt in deze configurator alle soorten sensornummers opvragen, auto-gerelateerde inleerprocedures raadplegen en servicekits en vervangende ventielen vinden. Gestructureerd, overzichtelijk en altijd up-to-date – de ALCAR TPMS-configurator.

 

ALCAR TPMS. In deze video's laten we u het gehele montageproces van onze nieuwe ALCAR Sensor HD zien.

Montage video: 

TECH600 video ALCAR: 

Gebruik van universele sensoren (HD)

Wanneer u programmeerbare universele sensoren gebruikt, wordt het ten zeerste aanbevolen om de originele sensoren te klonen om het inleerproces te omzeilen. Dit scheelt tijd in de uitvoering en is net zo simpel.

Automatisch inleren – De sensor wordt automatisch ingeleerd bij een snelheid van meer dan 30 km/u.

Afhankelijk van het model, het aantal assen en de banden kan het inleerproces enige tijd in beslag nemen. De bandenspanning wordt weergegeven zodra het proces gereed is.

OBDII - Lees de sensor ID uit met een TPMS-tool. Zet het contact AAN, maar houd de motor uit.

Sluit de OBD-interface van het voertuig aan op een diagnoseapparaat of een geschikte TPMS-tool. Breng vervolgens de sensor ID over naar de ECU.

Om bij TPMS-retrofitsystemen de sensor in te leren, dient u de instructies en vereiste procedure van de betreffende systeemfabrikant in acht te nemen.

Heeft u behoefte aan meer gedetailleerde informatie of wenst u contact met ons op te nemen? Dat kan eenvoudig middels het contactformulier. Na ontvangst van uw bericht nemen we spoedig contact met u op.

Contact