AEZ SRC

AEZ staat niet alleen voor TÜV gecertificeerde kwaliteit maar ook voor perfecte styling. Óók in de winter! Met AEZ velgen kun je het hele jaar door stijlvol de weg op. De hoogwaardige en innovatieve SRC coating zorgt ervoor dat je velgen er na een aantal jaar nog prima uitzien.

SRC

Hoewel aluminium niet roest zoals ijzer of staal leidt oxidatie wel tot een onaantrekkelijke grijze laag. Daarom is het zaak het aluminium goed te beschermen middels een coating. De ALCAR SRC coating biedt een robuuste bescherming tegen strooizout, intensieve zonnestralen en kleine krasjes.

De naam staat voor "Salt Resistant" terwijl de letter c verwijst naar de Coating (sealer) - primer, verflaag, toplaag / sealer. Voor elke velg wordt als primer altijd een solide poedercoating in zwart of lichtgrijs gebruikt, die elektrostatisch wordt aangebracht en vervolgens 45 minuten wordt "gebakken" op 210 graden. Een geavanceerde verfsoort wordt vervolgens aangebracht als de eigenlijke kleurdrager, die nog eens 40 minuten nodig heeft om te drogen op 180 graden. Als transparante afdichting en de eerste verdedigingslinie tegen omgevingsinvloeden volgen uiteindelijk maximaal twee hoogwaardige, ultra resistente blanke lakken.

Hoge kwaliteitseisen

Hoe goed de lichtmetalen velgen beschermd zijn door SRC wordt onder andere aangetoond met de zoutspray test op een bekrast oppervlak volgens de CASS voorschriften. En het feit dat alle lakken vooraf getest zijn op het gebied van corrosiebescherming, door onafhankelijke externe laboratoria in overeenstemming met de ECE-R124 richtlijnen. De test is een 300 uur durende “hel” van steenslag, zout, azijnzuur en koperchloride.

Om er voor te zorgen dat alle velgen uit een productieserie voldoen aan de SRC kwaliteitsstandaard die is getest wordt iedere velg visueel geïnspecteerd en worden de laklagen gemeten.

Je vindt jouw winterproof AEZ velgen in de ALCAR 3D configurator