DOTZ 4x4 Offroad

Bild7

Naast dat velgen het uiterlijk van een auto verbeteren moeten ze ook voldoen aan de technische eisen van het voertuig. Bij terreinwagens is dit extra belangrijk omdat de velgen over een hoog draagvermogen dienen te beschikken en extreme externe invloeden moeten kunnen weerstaan. Het kiezen van het juiste materiaal speelt daarom een belangrijke rol. Lichtmetalen of stalen velgen - u zult moeten beslissen, afhankelijk van de wensen en eisen bij uw terreinwagen.

DOTZ biedt sterke lichtmetalen velgen voor offroad-style SUV's die design georiënteerd zijn om de auto een visuele upgrade te geven. Voor echte offroad fans die van ruig terrein houden is het uiterlijk van ondergeschikt belang – een robuuste opbouw van de velg is daarbij het allerbelangrijkst. DOTZ biedt een professioneel 4x4 assortiment in staal en lichtmetaal, dat aan de verschillende behoeften voldoet.

De DOTZ MODULAR, de DOTZ DAKAR en de DOTZ PHARAO zijn zo hard als het staal waar ze van gemaakt zijn en deze velgen zijn verkrijgbaar met bijpassende naafdoppen die voorkomen dat vuil de wielnaaf bereikt.

DOTZ MODULAR

Het zilverkleurige stalen wiel in 7x16 inch is speciaal ontwikkeld voor de VW Amarok. Klaar om elke uitdaging aan te gaan.

DOTZ MODULAR BEADLOCK

Het glanzend zwarte stalen wiel van DOTZ brengt afgezien van een indrukwekkend uiterlijk ook militaire technologie met zich mee. De Beadlock stijl velgen beschikken over een extreem hoog draagvermogen en zijn bestand tegen hoge koppels en lage bandenspanning.

DOTZ DAKAR

De zilverkleurige stalen velg is dankzij een speciale coating gemakkelijk schoon te maken en zorgt met zijn klassieke contouren voor de perfecte outdoor look. Het 4x4 wiel in de maten 15 t / m 17 inch en een velgbreedte tot 8 inch is een robuuste partner die klaar is voor elk avontuur.

De DOTZ Dakar is ook verkrijgbaar in een DARK variant past met zijn glanzend zwarte afwerking perfect bij pick-ups zoals de Mercedes X-Klasse, de Nissan Navarra en de Renault Alaskan.

DOTZ PHARAO

Van vochtige jungle atmosfeer tot heet woestijnzand, dit DOTZ stalen wiel kan elke uitdaging aan. Vuil en zand laten geen zichtbare sporen achter en kunnen dankzij de speciale coating gemakkelijk worden afgewassen.

DOTZ CRUNCH

Ook lichtmetaal kan de zware 4x4 condities de baas zijn, zoals de DOTZ Crunch bewijst. 

De massieve zes-spaaks velg verenigt robuust en mooi. De glanzend zwarte afwerking met gepolijste velgrand en gepolijst hart maakt hem een echte blikvanger.

Dankzij 5-gaats en 6-gaats uitvoeringen is de Crunch beschikbaar voor de meest gangbare terreinwagens.

De velg alleen is niet genoeg

Een juiste bandenkeuze is essentieel om vooruit te komen buiten de gebaande paden. Alledaagse banden zijn prima op de geasfalteerde weg, maar voor ruig terrein zijn er speciale terreinbanden die zijn ontwikkeld om aan de andere eisen te voldoen.

Voor hobbymatige offroaders zijn Street-terrain of Highway-terrain banden ideaal. Ze zorgen voor een goede grip en een laag geluidsniveau, zowel in het gewone wegverkeer als bij korte avonturen buiten het asfalt. Voor het serieuze werk met zware belasting zijn echte terreinbanden de aangewezen keuze. Ze bieden een beter loopvlakprofiel en zijn steviger gebouwd.

Als u graag ver van verharde wegen rijdt, gaat u voor Mud-terrain banden. Ze bieden de hoogste bescherming tegen lekrijden tijdens het  doorkruisen van modderig of rotsachtig terrein. Op de gewone weg zorgen ze echter voor een luide en ruige rit, waarbij de grip ook te wensen overlaat.

Daarom raden we aan om uw eigen rijgedrag te analyseren voordat u een band koopt, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Bild5

Welke band u ook kiest, DOTZ-velgen passen perfect bij elke uitdaging. Of het nu robuuste stalen velgen zijn of stijlvolle lichtmetalen velgen - ze zijn optimaal beschermd tegen zand, modder en steenslag dankzij een premium DOTZ-coating van topkwaliteit. Na een offroad avontuur volstaat een spoelbeurt met een spons en hogedrukreiniger om de volgende rit spiegelglad te beginnen.

 

Kunt u niet beslissen welke DOTZ-wielen het beste bij uw terreinwagen passen? Maak dan gebruik van de DOTZ velgenconfigurator.