De koning van hete hatchbacks ontmoet de winterbestendige AEZ Berlin black.

AEZ heeft speciaal een wintervelg ontwikkeld die bestand is tegen de strenge eisen van de winter. De AEZ Berlin black haalt dankzij de Salt & Sun Resistant Coating de horror uit het winterseizoen. De Berlin, verkrijgbaar in de kleuren black en dark, is de nieuwste creatie van AEZ en het stervormige ontwerp is speciaal op maat gemaakt voor Mercedes-auto's. De AEZ Berlin staat perfect onder de Mercedes-AMG A 45 S.

De krachtigste viercilinder ter wereld

Bij de lancering prees Mercedes-AMG de A 45 S als een “hatchback supercar”, en terecht. Beginnend met de motor die handmatig wordt samengesteld door één toegewijde monteur, zoals gebruikelijk bij AMG. Met 421 pk en een cilinderinhoud van twee liter is het momenteel de krachtigste viercilinder die in serie is geproduceerd . De sprint van 0-100 km/u in 3,9 seconden zendt een sterke boodschap uit. Optioneel is een topsnelheid van 270 km/u mogelijk, wat qua prestaties getuigt van de 'supercar'-claim.

Een sportief karakter

In tegenstelling tot zijn broers en zussen, houdt de A 45 S zich niet in als het gaat om zijn uiterlijk. Enorme ventilatieopeningen aan de voorkant, een vierpijps uitlaatsysteem, een excentrieke dak spoiler en de dominante powerdomes van de motorkap maken niet alleen indruk, de veelbelovende looks van de A 45 S AMG zorgen ook voor de accessoires. De combinatie met de AEZ Berlin black in de afmeting 19 inch met banden in de maat 255/35 is naadloos. De twintig met elkaar verweven dubbele spaken met de uitgesproken gepolijste velgrand springen in het oog en vallen zelfs op bij de wilde look van de AMG. Sterker nog, ze weten de stuurhuizen subtiel te benadrukken. AMG-rijders hoeven zich geen zorgen te maken over goedkeuringen, want dankzij ECE in de afmeting 8.5x19 ET46 met 245/35 banden draait het allemaal om "Plug&Play". Dat geldt tevens ook voor veel andere automodellen. Extra velgdesigns die door hun SRC-afwerking perfect geschikt zijn voor gebruik in de winter, vindt u in de AEZ-velgenconfigurator.

Slimme trucs in een winters klimaat.

Vooral in de winter haalt de uitgekiende vierwielaangedreven 4MATIC+ met een achttraps versnellingsbak met dubbele koppeling, een paar trucjes uit de hoed. Bij dagelijks gebruik zorgt hij voor optimale tractie op besneeuwde wegen, terwijl hij op het racecircuit de rijdynamiek verhoogt door middel van koppelvectoring door de aandrijfkoppels slim te verdelen, niet alleen over de assen, maar ook tussen de twee achterwielen.