e-mobility bij ALCAR.

  • Sterke toename in de vraag naar wielen voor elektrische voertuigen
  • ALCAR biedt een uitgebreid leveringsprogramma voor BEV, HEV en PHEV auto’s
  • De merken AEZ & DEZENT introduceren een aparte e-mobility categorie in catalogi en op de eigen websites
  • Hoge beschikbaarheid en snelle levering in heel Europa


ALCAR biedt een uitgebreide selectie wielen voor E-generatie voertuigen. Het vinden van de geschikte wielen is nu nog eenvoudiger dankzij een speciaal toegevoegde e-mobility categorie (en filter functie) op de merkenwebsites van AEZ en DEZENT.

Mobiliteit blijft een essentiële voorwaarde voor sociale participatie, economische activiteit en welvaart. De registratiestatistieken van elektrisch aangedreven voertuigen geven een duidelijk beeld. De transformatie naar een duurzamere mobiliteit is niet langer een modegril, maar heeft eindelijk een vaste zetel gekregen. De auto-industrie staat niet langer voor een nieuw tijdperk, maar zit er middenin. Hoewel elektromobiliteit een verschuiving in technologieën heeft veroorzaakt in termen van lichtgewicht ontwerp, aandrijfsystemen en andere componenten, blijft één factor essentieel en ongewijzigd: niets werkt zonder banden en velgen. Lichtgewicht componenten zoals lichtmetalen velgen vormen een belangrijk element in een duurzamere mobiliteit, aangezien alles draait om gewichtsvermindering en aerodynamica. Al denkt de eindconsument vaak maar aan 1 ding: Het ontwerp van de velg en de visuele upgrade van de auto die de velgen bewerkstelligen.

Gallery

Wielen voor e-mobility
Als fabrikant van velgen volgt ALCAR al geruime tijd de ontwikkelingen op het gebied van e-mobility. De afgelopen jaren zijn er talloze tests met conceptontwerpen uitgevoerd. Veel van de nieuwe wielontwerpen zijn aangepast en geoptimaliseerd voor elektrisch aangedreven auto's. Van open vijfspaaks tot sterke y-spaaks ontwerpen – het venijn zit hem in de details. Elke velg moet qua styling én op technisch vlak bij de betreffende auto passen. Het is bij de ontwikkeling van een velg een uitdaging om de technische eisen optimaal te combineren met het gewenste ontwerp. Zo hebben elektrisch aangedreven auto's bijvoorbeeld een enorme trekkracht en moet het wiel extra sterk zijn, wat consequenties heeft voor het spaakontwerp. Vanwege de hoogwaardige materiaaleigenschappen spelen gesmede wielen een steeds belangrijkere rol voor de huidige en toekomstige eisen van de auto-industrie.

AEZ – design variëteit voor topklasse e-voertuigen
Gewicht speelt een belangrijke rol, zeker bij sportieve auto's. AEZ doet daarom geen concessies en biedt een lichtgewicht gesmede velg aan voor de Tesla model S en de Tesla model X . De Steam.forged is in breedset uitvoering beschikbaar voor de Model S in 8.5x21" en 9.0x21" en voor de Model X in 9.0x22" en 10.0x22". Beide opties zijn volledig ECE gecertificeerd, dus qua maatvoering identiek aan de originele Tesla specificaties. Voor de Tesla Model 3 biedt AEZ ook ECE-toepassingen middels de AEZ Steam. Dit design is leverbaar in de kleurvariaties gunmetal/polished en graphite matt en past perfect op de Model 3 in afmetingen van 18” t/m 20”.

Inmiddels zijn er meerdere vlaggenschepen in e-mobility land waarneembaar, zoals de nieuwe E-tron en E-tron Sportback van Audi. De AEZ Panama vormt de perfecte match met afmetingen van 19 t/m 21 inch en een ABE-certificering (dit maakt een registratievrije montage mogelijk in landen waar in het algemeen een registratieplicht geldt voor modificaties aan de auto). Voor de Jaguar I-Pace zijn er diverse wieluitvoeringen in de afmetingen 18 t/m 20 inch beschikbaar, waarvan 2 in de maat 7,5x18" met ECE certificering. En niet te vergeten het eerste volledig elektrische model uit Zuffenhausen - de Porsche Taycan. Ook hiervoor voorziet AEZ een ECE toepassing met de 20” AEZ Panama.

Bild1

Hybride technologieën
Hybride aandrijvingen worden beschouwd als een brugtechnologie op het pad van verbrandingsmotoren naar de gestaag aan populariteit winnende emissievrije aandrijvingen. Zolang er brandstofauto's zijn zullen de verschillende hybride technologieën de overhand hebben, en dat zal nog even duren. AEZ biedt al enkele jaren een grote keuze aan velg designs voor auto's met hybride aandrijving zoals de Audi A3, Q7, de BMW 3-serie tot aan de BMW 7-serie, Range Rover plug-in hybrides en vele anderen.

Bild2

DEZENT – veel mogelijkheden voor middenklasse e-voertuigen
DEZENT richt zich met het e-mobility velgenprogramma primair op de middenklasse voertuigen. Met name voor de Volkswagen familie, inclusief Skoda en Seat, biedt DEZENT een bijzonder grote selectie velgen waarbij ook ECE-certificering een belangrijk uitgangspunt is. Voor de VW ID.3 zijn de designs TA en TZ verkrijgbaar met ECE-goedkeuringen in 18” en 19”. Beiden zijn er in verschillende kleurvarianten. Kijken we naar ABE-gecertificeerde velgen dan zijn er in totaal zes verschillende modellen leverbaar, waaronder de designs RE, TD, TW en TX. Voor de automodellen Skoda E-Citigo en Seat Mii variëren de opties voor ECE-gecertificeerde toepassingen van 14 t/m 16 inch.

   

Voor de best verkochte e-car van 2020, de Renault Zoë, biedt DEZENT toepassingen van 15 t/m 17", allemaal met ABE-goedkeuring. In het segment van de kleine elektrische auto's kunnen Opel-klanten kiezen uit ECE- of ABE-toepassingen in 16” voor de Corsa-e.

Bild5

Voor de hybride crossover Kia Niro en zijn volledig elektrische broer Kia e-Soul biedt DEZENT ECE-gecertificeerde toepassingen met de modellen TA, TX, TY en TZ in 17”. Ga je liever voor een wat grotere maat dan kun je met een gerust hart kiezen uit de dessins TR, RE en TW met ABE-certificering.

Bild6

ALCAR kijkt vooruit
Als innovator plant ALCAR vooruit. De designers van de merken AEZ en DEZENT werken momenteel op volle toeren aan de voltooiing van wielen voor het komende winterseizoen. 2021 zit bomvol met nieuwe introducties in het e-car-segment, zoals bijvoorbeeld de VW ID.4, Volvo XC40 Elektro, Skoda Enyaq, Hyundai Ioniq 5, Mustang Mach E, Mercedes EQA, Mokka E, Audi Q4 e-tron, en BMW iX3. U kunt er zeker van zijn dat ALCAR voor al deze auto's een passend aanbod zal hebben.

Bild7

Probeer de ALCAR velgenconfigurator direct uit. Voer uw e-car model in en selecteer de gewenste velg. Snel, eenvoudig en 100% technisch geverifieerd.