DOTZ LimeRock
gewichtsoptimalisatie voor compacte auto’s

In de huidige mobiliteitsverschuiving zien we een toenemende vraag naar compactere en zuinigere auto’s. Fabrikanten van lichtmetalen velgen moeten zich meebewegen in deze transitie. We willen onze auto’s compacter en zuiniger, maar nog steeds mooi en met een hoog rijgenot. Ook de compacte auto is een auto om trots op te zijn. Smart & beautiful is the full package!

De transitie: Waar dient een velgenfabrikant rekening mee te houden?
Compacte auto’s vereisen hun eigen technische specificaties van de velgen. Neem bijvoorbeeld de aansluiting: Bij compacte auto’s is die vaak 4-gaats in plaats van 5-gaats. Een ogenschijnlijk klein detail, dat qua vormgeving soms verregaande gevolgen heeft. Symmetrie is enorm belangrijk bij de vormgeving van velgen. De boutgaten in een wiel dienen harmonieus in het velgontwerp te zijn opgenomen. Dit wordt enkel bereikt door een velg speciaal als 4-gaats design of als 5-gaats design te ontwerpen. Toch gebeurt het nog met enige regelmaat dat een design wordt ontwikkeld voor de 5-gaats markt en dat de fabrikant er dan ook een productierun van maakt met 4 boutgaten. Die 4-gaats variant is dan aanmerkelijk minder mooi dan zijn 5-gaats broer waaraan het design eigenlijk zijn basis ontleent.

Nieuw: DOTZ LimeRock. De ideale velg voor het compacte segment.
DOTZ volgt de ontwikkelingen in de markt uiteraard nauwlettend en heeft speciaal voor het compacte autosegment de nieuwe DOTZ LimeRock ontwikkeld. Van begin af aan ontworpen puur als 4-gaats design en bovendien "weight-reduced". Deze gewichtsoptimalisatie past bij de trend om auto’s lichter te maken en komt ook de rijeigenschappen ten goede. DOTZ is er ook in geslaagd om het hart van het cross-spoke design zo compact mogelijk te houden, zodat het spaakontwerp volledig tot zijn recht komt.

De DOTZ LimeRock is beschikbaar voor een breed scala aan automodellen zoals onder andere FIAT 500, Opel Corsa, Ford Fiesta & Fiesta ST, Renault Clio, Citroën C3 en DS3. Bij deze voorbeelden is er tevens sprake van een ECE certificering, wat betekent dat de technische eigenschappen van de velgen 100% identiek zijn aan de originele fabrieksvelgen. Dit betekent concreet dat de offset (ET) en de boutgaten exact hetzelfde zijn, enkel het velgdesign is verschillend.

aez dotz dezent enzo stahlrad configurator aez dotz dezent enzo stahlrad configurator aez dotz dezent enzo stahlrad configurator
 
aez dotz dezent enzo stahlrad configurator